300 pontos pluszban zárt a Dow

A kereskedést 2 százalék feletti erősödésekkel zárták az amerikai részvényindexek.
portfolio.hu, 2013. október 10. csütörtök, 22:29
Fotó: Napi.hu

Nagy emelkedésekkel indították a mai kereskedést az irányadó amerikai indexek, amit az fűtött, hogy egy ideiglenes megoldás látszik kibontakozni az adósságplafon megemelésére. A republikánusok úgy látszik, hogy megértették a kockázatokat és nem szeretnék a piacot tovább hergelni, ezért aztán hathetes időtartamra megemelnék az adósságplafont. Egy makroadat is napvilágot látott ma, ami a vártnál rosszabb képet fest az amerikai munkaerőpiacról, de ezzel nem foglalkoztak a befektetők.

323 pontos emelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a Dow index, ami 2,2 százalékos erősödésnek felel meg. A Nasdaq 2,3, az S&P 500 pedig 2,2 százalékkal került feljebb. A legjobb teljesítményt mutató papírok között találjuk a JP Morgant, amelyik holnap teszi közzé harmadik negyedéves számait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK