A részvénypiac heti forgalma 45,9 milliárd forint volt az előző heti 55,6 milliárd után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Hétfőn gyengült a BUX, korrigálta az előző hét második felének jelentős emelkedését. A magyar kereskedést nem befolyásolták fontosabb vállalati hírek, a vezető részvények közül egyedül a Richter tudott erősödni.

QP | Quality Placement

Kedden Európában alapvetően lefelé mozogtak a részvényárak, a magyar piac ennek fényében jól teljesített, amikor gyakorlatilag stagnált. A nap nyertese ugyancsak a Richter volt.

Szerdán erősödött a hazai részvényindex, eközben a vezető európai részvénypiacokon vegyes mozgások voltak. A BÉT-en valamennyi vezető részvény ára emelkedett, a legnagyobb mértékben a Richteré.

Csütörtökön enyhe negatív hangulat volt mind az európai, mind a magyar tőzsdén, a BUX a nemzetközi trendekkel összhangban csökkent. A vezető részvények közül egyedül a Mol erősödött, a legnagyobb esést pedig a Richter könyvelhette el.

Pénteken mínuszban zárt a BUX, ugyanakkor felülteljesített a legtöbb nyugat-európai indexhez, például a német DAX-hoz képest. A nap vesztese ugyancsak a Richter lett.

A héten a Mol 0,73 százalékkal erősödött, pénteken 3022 forinton zárt, heti forgalma csaknem elérte a 11 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 0,10 százalékkal emelkedett a héten, a papír 5215 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 7,95 milliárd forint volt.

Az OTP részvényei 2,03 százalékkal gyengültek, a hét utolsó kereskedési napját 10 110 forinton zárta a papír, a heti forgalom 19 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,12 százalékkal csökkent a héten, 399,5 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta 839 millió forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3673,84 ponton zárt, az előző héthez képest 33,88 ponttal, 0,93 százalékkal  magasabban.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!