A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyereség (EBIDTA) 3,99 milliárd forint volt, csaknem 213 százalékkal meghaladta a tavalyi első fél évit. A konszolidált üzemi eredmény 3,16 milliárd forintot ért el, csaknem 469 százalékkal nőtt.

A stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 5,5 milliárd forint volt, 2,5 milliárddal, 82 százalékkal magasabb, mint 2020 első hat hónapjában. A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens 5,9 milliárdos forgalmat ért el, 1,0 milliárd forinttal, 20 százalékkal nőtt, a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 9,7 milliárd forint volt, 5,6 milliárd forinttal, 141 százalékkal emelkedett.

A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 94 százalékot ért el az első fél évben - idézi az MTI a cég közleményét.

Az export árbevétel 7,9 milliárd forint volt az első fél évben, 2,2 milliárd forinttal több, mint az előző év azonos időszakában.

A járványidőszak alatt visszaesett okmánymegrendelések visszatérésének, az exportpiaci növekedésnek és egyszeri projekteknek köszönhetően az első fél év nagyon jó eredményt hozott a társaságnak, minden termékszegmensben nőtt az árbevétel - mondta Zsámboki Gábort, a társaság vezérigazgatója.

Kihasználva a 2020-as szabad kapacitásokat, intenzív termékfejlesztésekre fordították energiáikat. Az új, magas hozzáadott értékű megoldások és a kapcsolódó intenzív kereskedelmi aktivitás 2021-re jelentősen hozzájárult az exportpiacról származó bevételek növekedéséhez - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a papír csütörtökön 1510 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 1130 forint, a legmagasabb 1565 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!