Makrogazdasági frontról nem kaptak kedvező jelzéseket csütörtökön az amerikai értékpapírpiacok: Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a vártnál nagyobb mértékben emelkedett a múlt héten. A munka termelékenysége a nem mezőgazdasági ágazatokban a jelzettnél nagyobb mértékben esett a negyedik negyedévben és így sorban az ötödik évben emelkedett egy százalék alatti mértékben. A feldolgozóipar megrendelései decemberben egy éve a legnagyobb csökkenést szenvedték el.

A dollár csütörtökön közel egy százalékkal, a hét eleje óta pedig három százalékkal gyengült a főbb devizák kosarával szemben és három hónapja a legalacsonyabb szintet érte el.

A szerdai hét százalékos emelkedés után az olajárak csütörtökön több alkalommal is fordulatot vettek, egyaránt megjárták a nyereséges és veszteséges tartományokat. A tőzsdei zárást megelőzően mintegy két órával a Brent nyersolaj 1,94 százalékos, a WTI nyersolaj pedig 1,84 százalékos veszteségben állt hordónként 34,36 dolláros és 31,69 dolláros áron.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 80,13 ponttal, 0,49 százalékkal, 16 416,79 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 2,89 pontot, 0,15 százalékot erősödött, és 1915,42 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 5,32 pontot, 0,12 százalékot gyarapodott, és 4509,56 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!