A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 8,68 ponttal, 0,03 százalékkal, 26 727,81 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 5,11 ponttal, 0,17 százalékkal esett, 2945,35 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 26,01 ponttal, 0,32 százalékkal csökkent, és 8005,70 ponton zárt.

Az Egyesült Államok és Irán között éleződő feszültség miatt a befektetők továbbra is óvatosak, a kockázatvállalási hajlandóság mérsékelt. A piacok várakozással tekintenek Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő találkozójára, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások folytatására.

A hétfői kereskedésben a technológiai ágazat részvényei kedvezően teljesítettek, az energiaszektor és az egészségügyi vállalatok részvényei azonban gyengén szerepeltek. Az egészségügyi ágazat mutatóját lefelé húzta a Bristol-Myers Squibb 7 százalékos, valamint a Celgene 5,1 százalékos árfolyamesése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!