Nagyon úgy tűnik, hogy véget ér a három éve nem látott jó sorozat az európai tőzsdéknél, miután az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy az Európai Központi Bank (ECB) a felügyelete alá von 130 bankot, míg 6 ezer másik felett közvetett ellenőrzési jogot kap.

A bankok eséssel reagáltak a hírre, így délben a Royal Bank of Scotland és a Banco Santander mintegy 3 százalék, az Intesa Sanpaolo és a BNP Paribas pedig 2 százalék körüli mínuszban állt. Ez főképp a déli országok tőzsdéit ütötte ki, hiszen a milánói FTSE-MIB 1,3, míg a madridi IBEX-35 1,9 százalékos bukást regisztrálhatott ekkor, de a frankfurti DAX sem lehetett túl büszke a 0,4 százalékos, a londoni FTSE-100 a 0,5 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig a 0,8 százalékos mínuszos eredményére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!