A Coca-Cola növelte negyedéves profitját

Elsősorban az eladási volumen növekedésére 5,9 százalékkal bővült a világ elsőszámú üdítőgyártója, a Coca-Cola Co. profitja az idei harmadik negyedévben.
MTI-Eco, 2013. október 15. kedd, 14:45
Fotó: Napi.hu

A cég keddi közlése szerint a bevétel 2,5 százalékkal 12,03 milliárd dollárra mérséklődött éves szinten, a szakértők 12,05 milliárd dollárra számítottak.

Az adózott eredmény 2,45 milliárd dollár, részvényarányosan 54 cent volt a szeptember végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbi 2,31 milliárd dollár, részvényenként 50 cent után. Egyszeri tételek nélkül számolva a részvényarányos eredmény 51 centről 53 centre emelkedett, megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Az eladott mennyiség globálisan 2 százalékkal nőtt, a világ szinte minden térségében sikerült bővülést elérni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK