A Gazprom a hongkongi tőzsdére megy

A Gazprom bevezeti részvényeit a hongkongi tőzsdére – közölte a vállalat pénzügyi igazgatója.
Napi.hu, 2015. február 19. csütörtök, 11:50
Fotó: Reuters

A Gazprom előkészíti részvényeinek bevezetését a hongkongi tőzsdére - mondta el a Rosszija-24 televíziónak Andrej Kruglov, a vállalat pénzügyi igazgatója. A TASZSZ szerint arról is beszámolt, hogy a közeljövőben Oroszország és Kína megállapodást ír alá, amely lehetővé teszi, hogy az orosz vállalatok minden korlátozástól mentesen a kínai tőzsdékre mehessenek.

A gázóriás részvényeit már jegyzik a szingapúri börzén, ami az első lépés elmozdulására Kelet felé - nyilatkozta Kruglov. Ez az időeltolódás miatt lehetővé teszi a folyamatos kereskedést a papírokkal, mert amikor az európai tőzsdék zárnak, akkor nyitnak az ázsiaiak. A betörést nagyban segíti, hogy a pekingi Dagong Global hitelminősítő február elején a legmagasabb, AAA osztályzatot adta a Gazpromnak stabil kilátásokkal.

A keleti nyitás jegyében két héttel ezelőtt először tartottak orosz befektetői napokat Hongkongban és Szingapúrban, amelyeken részt vett Alekszandr Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese, aki szerint Ázsia a legvonzóbb gázpiac, és befektetői potenciálja is hatalmas.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK