A jegybankár szavaira emelkedtek az amerikai indexek

Emelkedőbe kapcsoltak az amerikai részvényindexek, miután James Bullard, a Fed jegybankára olyan célzásokat tett, amelyek az amerikai jegybank lazítási programjának folytatását támogatják.
portfolio.hu, 2013. május 21. kedd, 22:41
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végére visszaszálltak az indexek a nyitóérték közelébe, de 53 pontos pluszban tudott zárni a Dow, ami 0,3 százalékos emelkedés. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2 százalékot emelkedett.

A masszív eszközvásárlás a legkézenfekvőbb eszköz a normál monetáris politikában, ha a kamat zéró szintre csökken - mondta James Bullard, a Fed jegybankára Frankfurtban - hozzátéve, hogy ezt ajánlja az Európai Központi Banknak is, ha az infláció tovább csökken. Bullard a St.Lousi Fed elnöke, és a Fed nyíltpiaci bizottságának szavazó tagja. A Fednek folytatnia kell az eszközvásárlási programot, miközben a gazdasági adatok függvényében változtatja a vásárlások ütemét - véli az elnök.

A Fed jelenleg havi 85 milliárd dollárért vesz államkötvényeket. A legutóbbi, május 1-jei kamatdöntésről megjelent jegyzőkönyvbe került be először az a mondat, ami arra utalt, hogy a jegybank kész a gazdasági adatok fényében a vásárlások ütemének változtatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK