A Mol vezérét megnyugtatta a Fidesz győzelme

A Fidesz győzelme kiszámíthatóságot ígér a gazdaság szereplőinek, míg egyes ellenzéki felvetések aggodalomra adtak okot - mondta Hernádi Zsolt Mol-vezér a Népszavának.
Domokos László, 2018. április 13. péntek, 08:04
Fotó: Napi.hu

Gazdasági értelemben a Fidesz választási győzelme és az így kialakuló politikai helyzet kiszámíthatóságot, stabilitást üzen - válaszolta a napilap kérdésére tegnap Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a cég közgyűlését követő háttérbeszélgetésen.

A piac, a növekedés és a munkahelyek megtartása szempontjából a Fidesz programját, illetve annak folytatását megnyugtatónak nevezte. Ehhez képest számára kifejezett bizonytalansággal fenyegettek olyan ellenzéki javaslatok, mint a többkulcsos szja vagy a társasági adó emelése.

Ezek esetleges végrehajtása lórúgásszerűen csökkentette volna a versenyképességet, miközben a még kitermelhető, de nagyarányú béremelések fokozatosan amúgy is ebbe az irányba mutatnak - tette hozzá Hernádi, aki szerint bár a Mol foglalkoztatás-hatékonysági mérőszámai térségi szinten kiemelkedőek, a nemzetközi élvonalhoz képest azért e tekintetben van még mit behozniuk. Az állam 25 százalékos Mol-részesedése kapcsán arra szorítkozott, hogy azzal "nincs probléma".

A 24.hu híre, miszerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) több szabálytalanságot talált volna a Hernádi Zsolt jegyezte Gran Private Equityre bízott uniós pénzek befektetésében, durva csúsztatásokkal él - közölte az elnök-vezérigazgató. Hernádi szerint befektetéseivel sem törvényt, sem szerződést nem sértett.

A Mol továbbra se látja akadályát, hogy 2021-ben átadják a budai Kopaszi-gáton új, 120 méter magas székházukat, a Mol Campust. Bár Lázár János nemrég az épületek magasságát 65 méterben korlátozó törvényjavaslatot nyújtott be, az elnök-vezérigazgató arra hivatkozott, hogy a kancelláriaminisztert beszámolója szerint pesti épülettervek zavarják. Miután felidéztük, hogy Lázár szerint a felső határ ama beruházásokra vonatkozik, amelyek ez év június 30-ig nem nyitják meg építési naplójukat, megnyugtatott: az építési engedély birtokában erre hamarosan sor kerül - írta a Népszava.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.13 13:50

Láttam tegnap az interjút ezzel a pojácával. Égbekiáltó marhaságokat mondott, ahogy azt vártam is. Többek között: elektromos töltőállomás-hálózatot vizionált - mikor 8-10 millió Ft alatt nem lehet elektromos autót kapni, a kobalt stb. miatt a jövőben se nagyon, tehát pont ez hiányzik most Magyarországra -, a balul sikerült kurdisztáni és norvég MOL-befektetésekkel büszkélkedett, mikor az utóbbi, mélytengeri (offshore, a legdrágább olajtermelési mód) ilyen olajárak mellett nem lehet gazdaságosan kitermelni, úgy sózták rájuk ezeket a "mezőket" az onnan menekülő nagyobb olajmultik, és mindezt egyébként kb. 2 évvel ezelőtt, az akvizíció időpontjában már pontosan lehetett tudni (én magam is felhívtam erre a figyelmet egy kommentemben akkor) - azaz lehetett VOLNA, ha lett volna egyetlen szakember a MOL túlnépesedett, hozzánemértő, kontár csapatában. Sokminden mást is kritizálhatnék - a MOL-nak minden adottsága megvolna hogy egy valóban sikeres olajcég legyen, persze nem az elektromos-töltős, műgumis stb. agymenésekkel -, de a jelenlegi struktúrájával ez nem fog menni, és persze a tanácsaim se ingyen vannak, azokért jóval nagyobb olajcégek fizetnek kemény, valódi pénzeket.


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html