A nap sztárja a Mol volt

A magyar olajpapír erősödött leginkább a Budapesti Értéktőzsdén, miután nap közben jó hírek jelentek meg a céggel kapcsolatban.
MTI, 2016. június 17. péntek, 18:15
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 427,67 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 26 242,50 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsde pénteken az első órákban követte a nemzetközi piacok csütörtök esti erősödését, amit egész nap szinten tudott tartani. A befektetők a jövő csütörtöki brit uniós tagságról szóló népszavazásra várnak, ez befolyásolja leginkább a magyar és a nemzetközi börzéket egyaránt.

Miró József stratéga, vezető elemző, Erste Befektetési Zrt. az M1-en arról beszélt, hogy a magyar piac szépen emelkedett, minden részvény erősödött, a nap sztárja a Mol-részvény volt, miután napközben a társaság bejelentette, hogy kőolajat és földgázt találtak Pakisztánban.

A Mol 550 forinttal, 3,51 százalékkal 16 200 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 87 forinttal, 1,32 százalékkal 6678 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,46 százalékkal 435 forintra emelkedett, forgalma 511,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 51 forinttal, 0,96 százalékkal 5361 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK