A Richter húzta Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 429 pontos, 2 százalékos emelkedéssel, 22 058 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2015. november 4. szerda, 18:09
Fotó: Napi.hu

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta, hogy szerdán rendkívül jó hangulat jellemezte a kereskedést, legjobban a Richter részvénye teljesített a gyógyszergyár reggeli gyorsjelentésében szereplő kedvező, a várakozásoknál jobb adatoknak köszönhetően, továbbá a menedzsment azt kommunikálta, az idei eredménycélokat bőven teljesíteni tudják, az értékesítési várakozásokat pedig felfelé módosították.

Az Erste Befektetési Zrt. elemzője kiemelte, hogy a Mol is jól teljesített, ami az olajárak emelkedésének tudható be, az OTP esetében az emelkedés mögött a jegybank keddi bejelentése, az új eszközök bevezetése állhat, ami a bankok hitelezési aktivitását támogathatja, és mérsékelten pozitívan hatnak a bankok eredményeire is.

A Mol 400 forinttal, 3,1 százalékkal 13 200 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 1,1 százalékkal 5570 forintra nőtt, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,3 százalékkal 392 forintra csökkent, forgalma 759 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 153 forinttal, 3,2 százalékkal 4877 forintra emelkedett, a részvények forgalma 5,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK