Az öt pénzintézetet a svájci UBS bank "dobta fel", és ezért cserébe kimarad a büntetésből. Egy második forrás szerint a bankokat a "Libor" japán jenre vonatkozó kamatai, illetve a "Tibor" bankközi kamatmutató manipulációjával vádolják.

A Libor - London interbank offered rate - a naponta megállapított londoni bankközi kamatláb, amelyet a kereskedelmi bankok által saját nagybani hitelköltségükről beterjesztett becslések alapján rögzítenek londoni idő szerint minden kereskedési nap délelőttjén. A "Tibor" a "Tokyo interbank offered rate" rövidítése, természetesen a japán jen kamataira vonatkozik, és Tokióban határozzák meg minden nap.

A Reuters információ szerint a banki bírságról szerdán lesz hivatalos bejelentés.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!