S&P500

Újabb történelmi csúcsot ütött az S&P500: így az amerikai részvényindex számára a lélektani 1800-as szint- valamint a csatorna felső trendvonala jelentheti a következő megállót, amennyiben az emelkedés folytatódna. Támaszokat pedig az 1773-as szint, továbbá a 1745-1733-as zóna jelenthet majd a későbbiekben.

S&P500
Kép: Admiral Markets

USDTRY (4-órás)

Más feltörekvő piaci devizákhoz hasonlóan a 'tapírofóbia' jeleit mutatja a török líra is: az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed által folyamatosan lebegtetett mennyiségi lazítás csökkentése (tapering) ismét nyomasztani kezdte ezeket a fizetőeszközöket, az elmúlt hét második felében érkezett, pozitív tengerentúli adatközlések után.

Azonban Janet Yellen csütörtöki meghallgatása után a befektetők olvasatában a QE-program nagy valószínűséggel idén még változatlan formában zakatolhat tovább, így a líra is mérsékelt erőre kapott a zöldhasúval szemben.

Az USDTRY kurzusa az 50-napos mozgó közelében billeg: így lefelé, 2,0325 alá süllyedve ismét a 2,000-1,9990-es támasz-zónát célozhatná meg a devizapár. A jelenlegi szintekről újra felfelé mozdulva el, első körben a 21-napos mozgó, majd a 2,0540-es ellenállás kerülhet az újabb emelkedés (líra gyengülés) útjába.

USDTRY (4-órás)
Kép: Admiral Markets

Nikkei225

Erőteljes emelkedéssel búcsúztatták a hetet az ázsiai börzék, miután a leendő Fed-elnök szavaiból a befektetők az amerikai jegybank kötvényvásárlási műveleteinek rövid távú fenntartására következtettek. A Nikkei erősödésének kedvezett a jen gyengélkedése is, miután a szigetország pénzügyminisztere csütörtökön közvetlen devizapiaci intervenciót emlegetett, a japán fizetőeszköz nem kívánt erősödésével összefüggésben.

A beszűkülő alakzatból kilépő japán részvényindex május óta először tudta átlépni a 15 000 pontos szintet, így bár a lassan túlvettségről beszámoló RSI indikátor óvatosságra int bennünket: amennyiben az emelkedés folytatódna, a következő meghatározó ellenállást a májusi tető jelenthetné a Nikkei számára; míg az első fontos támaszt a 14 930 jelenthetné majd.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

S&P500, USDTRY, Nikkei225 - technikai elemzés 2013.11.15.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha devizapárokkal kereskedne vagy további kérdése van;  a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!