Az európai részvénypiacok emelkedéséhez hasonlóan menetelnek felfelé az amerikai tőzsdeindexek is. A Dow Jones mutató 0,83 százalékkal került feljebb, az S&P 500 index 0,76 százalékoot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,32 százalékos pluszban jár.

A szerdai kereskedésben csak az amerikai ingatlanpiaci adatok miatt izgulhattak a befektetők, ezek összességében vegyes képet mutattak az amerikai gazdaságról. A megkezdett építkezések száma 711 ezerről 760 ezerre nőtt, az újonnan kiadott építési engedélyek száma viszont 784 ezerről 755 ezerre csökkent júniusban. A megkezdett építkezések közel négy éve növekedtek ekkorát utoljára.Piaci beszámolók szerint segíti a részvénypiacok hangulatát Ben Bernanke Fed-elnök mai beszéde. Az amerikai jegybankelnök úgy fogalmazott, hogy a Fed készen áll további élénkítő intézkedések végrehajtására és nem számít arra, hogy az USA gazdasága újra recesszióba süllyedjen.

Nem tapasztalható pesszimizmus a gyorsjelentési szezont illetően és a kilátások sem borongósak - fejtette ki a Bloomberg hírügynökségnek Peter Tuz, a Chase Investment Counsel Corp. elnöke. Az S&P tőzsdeindex 500 vállalata közül eddig 63 társaság tette közzé második negyedéves eredményét, és ezek közel háromnegyede meghaladta a várakozásokat.

Legutóbb a Honeywell jelentett a vártnál kedvezőbb számokat, árfolyama 7 százalékkal 58,35 dollárra szárnyalt. A befektetők az Intel kedden közzétett számainak is örülnek, miután a cég papírjai 2,5 százalékot drágultak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!