A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 22,46 ponttal, 0,12 százalékkal, 18 530,11 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 1,2 ponttal, 0,05 százalékkal csúszott vissza, és 2182,67 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 6,23 ponttal, 0,12 százalékkal mozdult feljebb, és 5244,6 ponton zárt.

A vállalati beszámolói szezon végeztével a befektetők figyelme egyre inkább Janet Yellennek, az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnökének a pénteki beszéde felé fordul. Annál is inkább, mert Stanley Fischer Fed-alelnök hétvégi nyilatkozata nyomán - amely szerint jók az amerikai gazdaság rövid távú kilátásai, hiszen szinte teljesülnek a jegybank munkaerőpiaci és inflációs célszámai - erősödött az az érzület, hogy közel lehet az amerikai kamatemelési ciklus folytatása. A pénteki 12 százalék után hétfőn már a kereskedők 18 százaléka vélte úgy, hogy szeptemberben jöhet a következő kamatemelés. A túlnyomó többség - 40 százalék - továbbra is decemberi kamatemelést vár. Amíg nem kapnak további iránymutatást a Fed-elnök beszédétől, a befektetők kivárnak.

A forgalom mérsékelt volt, ahogy egész augusztusban, és az az általános piaci várakozás, hogy egész héten ilyen marad. Nagy kilengések nem várhatók, az S&P 500 utoljára július 8-án változott több mint 1 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!