A vártnál nagyobb lett a Wal-Mart profitja

Éves összevetésben csökkent, de a szakértők által vártnál így is nagyobb lett az amerikai Wal-Mart áruházlánc profitja az idei harmadik negyedévben.
MTI-Eco, 2015. november 17. kedd, 16:54
Fotó: Reuters

A konszern kedden azt közölte, hogy 3,30 milliárd dollárra, részvényenként 1,03 dollárra csökkent az adózott eredménye az egy évvel korábbi 3,71 milliárd dollárról, ami részvényarányosan 1,15 dollárnak felelt meg.

Az elemzők véleményének átlagában ennél kisebb, 97 cent részvényarányos negyedéves eredmény szerepelt.

A vállalat árbevétele 1,3 százalékkal 117,41 milliárd dollárra csökkent, ami kisebb a szakértők által várt 117,86 milliárd dollárnál. A cég bevételét különösen az erős dollár gyengítette. Az erős dollár miatt a külföldön szerzett bevételek ugyanis kevesebbet érnek dollárra átszámítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK