Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 61,28 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a központ - csökkentett értékesítéssel - 23 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,19 százalék volt, 13 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 10 bázisponttal magasabb a szerdai 0,09 százalékos másodpiaci referenciahozammal.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2020 elején 0,03 százalék volt, 2019 elején 0,41 százalék, 2018 elején pedig mínusz 0,01 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 20 milliárd forint helyett 25 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 69,92 milliárd forint értékű ajánlat érkezett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!