Alig estek az olajtartalékok, de ez nem hatotta meg a befektetőket

Az elemzői várakozásoktól messze elmaradó készletcsökkenésről számolt be az EIA, 1 millió helyett ugyanis csupán 100 ezer hordóval csökkentek az amerikai kőolajtartalékok, amelyek így 387,2 millió hordót tesznek ki. A másfél százalékos pluszban álló WTI enyhe csökkenéssel reagált a hírre.
portfolio.hu, 2012. június 27. szerda, 17:04
Fotó: Napi.hu

Az amerikai kőolajkészletek 100 ezer hordóval csökkentek - az EIA adatai alapján, ami jelentősen elmarad az elemzői várakozásoktól. A Platts felmérése szerint a piaci szereplők 1 millió hordós csökkenésre számítottak, az adat tehát negatív az olaj szempontjából. Az adatokat követően az egyébként másfél százalékos pluszban járó WTI olaj kisebb kilengések után semlegesen reagált a hírre.

A benzin esetében 2,1 millió hordós növekedés volt a készletekben - az EIA adatai szerint, ami jelentősen meghaladta a 300 ezres várakozásokat, míg az amerikai dízel és fűtőolaj tartalékok 2,3 millió hordóval csökkentek, szemben az 1 millió hordós emelkedést valószínűsítő várakozásokkal.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK