Öt-, tíz- és húszéves magyar állampapírokat hirdetett meg csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Idén eddig minden aukción túljegyzés volt, most csütörtökön viszont a befektetők nem tolongtak a magyar államkötvényekért.

Csütörtökön az ötéves hitelpapírra kevesebb mint 18 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be, ebből 17 milliárdot fogadott el az ÁKK 1,46 százalékos átlaghozammal. Ez 14 bázisponttal magasabb a tegnapi referenciahozamnál.

A tízéves kötvényre alig több mint 10 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, az összesen 19 ajánlatból egyetlen egyet sem fogadott el az ÁKK. A húszéves kötvényre tíz ajánlat volt 2,725 milliárd forint értékben, de ezeket sem fogadta el a központ.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!