Amerika megijedt Trump húzásától

Gyengüléssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 4. kedd, 23:28
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 12,34 ponttal, 0,05 százalékkal, 25 952,48 pontra esett.

Az S&P 500-as mutatója 4,79 ponttal, 0,17 százalékkal gyengült, és 2896,73 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 18,29 ponttal, 0,23 százalékkal lett kevesebb, és 8091,25 ponton zárt.

A befektetői hangulatot rontotta a félelem a globális kereskedelmi konfliktusok kiéleződésétől.

Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy ígéretéhez híven 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vezet be pótvámot a héten. Szeptember 5-én, szerdán jár le a pótlólagos vámok bevezetését megelőző 30 napos társadalmi vita határideje, így a washingtoni kormányzat meghozhatja a döntést az új vámtarifákról.

A várakozásokkal ellentétben nem született megállapodás pénteken az Egyesült Államok és Kanada között az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény felülvizsgálatáról folyó tárgyalásokon, az egyeztetések szerdán folytatódnak.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK