Valósággal szárnyaltak az amerikai tőzsdék kedden, a főbb indexek 3 százalék körüli mértékben emelkedtek. A Dow Jones IA 2,9 százalékkal, 337 ponttal 12 104 pontig kúszott föl, de az S&P 500 és a Nasdaq még egy kicsivel ennél is jobban teljesített. Mindez azt jelenti, hogy a Wall Street a hónap eddigi legnagyobb emelkedését produkálta.

A befektetők vételi kedvét több kedvező makroadat is felcsigázhatta, így az amerikai házépítésekről, a német befektetői bizalomról, vagy a spanyol kötvényaukcióról szóló hírek egyaránt javuló képet festettek. Utóbbi természetesen az euró, és az európai gazdaság jövőjével kapcsolatos aggályokat is csillapította.

A pénzügyi szektor tagjai kiemelkedően teljesítettek, de az ünnepi hangulatban az arany és az olaj irányadó határidős jegyzése is jelentősen emelkedett. A nemesfém közel másfél százalékkal újra 1600 dollár fölé drágult, míg az olaj árfolyama több mint 3,5 százalékkal 97 dollár fölé kúszott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!