Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) a csütörtöki aukción. Az elsődleges forgalmazók 47,2 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el - számolt be az aukció eredményéről az MTI. 

Az aukciós átlaghozam 9,82 százalék volt, 24 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 7 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején - alig több mint másfél éve - 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalékot tett ki. 

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből, a meghirdetett mennyiséget 7,0 milliárd forinttal megemelve, 22,0 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 92,3 milliárd forint értékű ajánlat érkezett - írja az MTI. A tízéves zöldkötvény aukcióján a meghirdetettnek megfelelő összegben, 15 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 26,1 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 7,99 százalék volt, 64 bázisponttal alacsonyabb az egy hónappal korábbi aukción kialakultnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!