A szakember közel két évtizede vezeti a Wallis autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatát, mely Magyarországon a Sixt autókölcsönző cég képviselője. Vezetése alatt a Sixt a magyar piacon domináns pozíciót szerzett: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyik legnagyobb piaci szereplő.

Dévai Gábor közgazdász MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetemen szerezte, emellett pedig francia szakos nyelvtanári diplomával rendelkezik. 2019-ben a Neosys Coach képzés keretén belül coach vezetői képesítést is szerzett. A szakember angolul és franciául beszél.

Pályafutását Svájcban és Luxemburgban kezdte a turisztikai szektorban, majd 2000-2002 között az Accor Pannonia Hotels központi értékesítési igazgatóságán corporate sales managerként, 2002-2003 között pedig a Hungarocamion kereskedelmi igazgatóságán regionális sales managerként dolgozott. 2003-ban a General Electric

European Operations Services-nél operations managerként tevékenykedett. 2007-2013 között a Wallis Autóparkkezelő Kft. ügyvezetője volt, amely közel 2000 autó flottakezelést látta el a Sixt Leasing franchise jog égisze alatt, 2003 óta a Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója.

Dévai Gábor 2018-ban elnyerte a Wallis csoporton belül az Év Menedzsere díjat, 2019 óta a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége Felügyelőbizottságának elnöke.

Szabadidejében szívesen sportol, négy gyermek édesapja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!