Az AutoWallis Nyrt. 10 049 568 darab 12,50 forint névértékű, 125 619 600 forint össznévértékű törzsrészvényt vezetett be a tőzsdei kereskedésbe kedden - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatásban.

A részvények a győri Iniciál Autóház Kft. törzstőkéjének 20 százalékát megtestesítő üzletrész társaságba való apportálásával összefüggő tőkeemelésből származnak.

Az Autowallis gépjármű- és alkatrész-kereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik Közép- és Délkelet-Európában - írja az MTI a cég honlapjára hivatkozva.

A társaság a harmadik negyedéves beszámoló szerint a forgalom visszaesése ellenére a tavalyi azonos időszakhoz képest 11 százalékkal magasabb, 62,6 milliárd forintos árbevételt ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!