A jegybank honlapján közölte: a 81-81 millió euró (25-25 milliárd forint) felajánlott mennyiségre az egy hónapos futamidőn 304 millió euró (94 milliárd forint), a három hónapos futamidőn pedig 40 millió euró (12 milliárd forint) értékben adtak be ajánlatot a bankok. Az MNB az egy hónapos lejáraton 50 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy és három hónapos swaptenderen 7, illetve 2 bank vett részt - írja az MTI.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás október 25-én 1276 milliárd forintról 1312 milliárd forintra emelkedik. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 215 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 324 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 273 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 500 milliárd forintot tesz ki.

Az MNB Monetáris Tanácsa 2016. szeptember 20-án jelentette be, hogy a három hónapos betét mennyiségi korlátozásához kapcsolódva, a likviditási folyamatokkal kapcsolatos bizonytalanságok kezelésére likviditáslekötő betéti és likviditásnyújtó devizaswap finomhangoló eszközöket vezet be. Az MNB folyamatosan figyelemmel kíséri a likviditási folyamatokat, és amennyiben érdemi és tartós eltérést tapasztal, kész további finomhangoló tendereket tartani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!