Amerikai-kínai-csúcs híre emelte az amerikai indexeket

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde főbb mutatói.
Domokos Erika, 2018. augusztus 17. péntek, 22:25
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 110,59 ponttal, 0,43 százalékkal, 25 669,32 pontra emelkedett - írta az MTI.

Az S&P 500-as mutatója 9,44 ponttal, 0,33 százalékkal nőtt, és 2850,13 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 9,81 ponttal, 0,13 százalékkal emelkedett, és 7816,33 ponton zárt.

A nap elején gyengüléssel nyitottak a vezető amerikai részvényindexek, majd fokozatosan elkezdték ledolgozni hátrányukat, a nap végére pluszba kapaszkodtak a kereskedelmi háború enyhülésének hírére - írta a Portfolio.

Több mint 100 pontot ugrott a Dow Trump találkozójának hírére. A nap végére a Dow harminc komponense közül csak a Wal-Mart, a McDonald's, a United Health, a Nike, a Walt Disney és a Microsoft maradt minimális mínuszban. Nagyot ment viszont a Caterpilar és az Apple, melyek egyenként 2 százalék felett drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK