Az ingatlanbefektető cégcsoport nemzetközi pénzügyi és beszámolási sztenderdek (IFRS) szerinti konszolidált díjbevétele 2015-ben 4,582 millió euró volt. A konszolidált, közvetlen költséggel csökkentett nettó díjbevétel 3,013 millió eurót ért el. A társaság a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) eredménye 295 ezer euró volt, az adózás előtti eredmény 4,372 millió euró. A társaság anyavállalatra jutó adózott eredménye 1,938 millió euró.

Az Appeninn árbevételének túlnyomó hányadát, közel 95 százalékát az ingatlan bérbeadásból származó bevétel adja, amely tavaly meghaladta a 4,6 millió eurót. Az Appeninn által üzemeltetett ingatlan portfólió kihasználtsága 95 százalék feletti, a piaci átlag 83,8 százalék.

A jelentés szerint a cég 2015. év végére elkészítette a teljes portfólióját átfogóan értékelő ingatlan becslését, valamint értékelte a befektetett eszközeit és a befektetéseivel összefüggő goodwill értékeit. Az értékelések goodwill leírást (2,413 millió euró) és eszköz vagyon növekményt (1,493 millió euró) okoztak, összevontan 920 millió euró veszteséget.

A társaság 2015-ben több lépésben ingatlanokat értékesített saját és leányvállalati ingatlanjaiból, amelyen 652 ezer euró vesztesége keltezett. Tavaly értékesítette az alaptevékenységét kiegészítő, ahhoz szervesen nem csatlakozó, Kranservice Zrt.-t, továbbá a W-GO 2000 Kft. befektetésének 40 százalékos részesedését. A tranzakciókon 1,9 millió euró nyeresége keletkezett.

A cégcsoport összesen 58,9 millió euró értékű, 13 ingatlan tulajdonosa és üzemeltetője.
Az Appeninn részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a csütörtöki kereskedést 209 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 224 forint, a legalacsonyabb 171 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!