A részvénypiacok felfelé vették az irányt a meglehetősen jó makroadatok után. Egyrészt a munkaügyi tárca adatai szerint ötéves mélyponton vannak a munkanélküli segélykérelmek száma, másrészt a Conference Board által közölt adatok azt mutatták, hogy tavalyi év végén élénkülhetett az amerikai gazdaság (a várt 0,5 százlalékkal emelkedett az előremutató gazdasági indikátorok kompozit indexe decemberben).

DJIA indexe a nyitás után emelkedésnek indult, itteni idő szerint negyed hat után 0,7 százalékos nyereségen járt, míg az S&P-500 0,4 százalékos pluszban volt a tegnapi záróértékéhez képest.

A Nasdaq, leginkább a több mint 10 százalékos esésben lévő Apple miatt gyengélkedik, 0,2 százalékkal gyengült. Az iPhone gyártójának gyorsjelentése ugyanis csalódást okozott a befektetőknek.

Az Apple mellett a Nokia is feltűnően gyengén teljesít, ami mögött szintén a negyedéves jelentés állhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!