Az USA is profitált az uniós csúcsból

Jelentős pluszt produkáltak az amerikai tőzsdék pénteken.
NAPI, 2012. június 29. péntek, 22:15
Fotó: Napi.hu

Az Európai Unós csúcstalálkozóról érkező jó hírek, miszerint az eurózóna közös forrásából tőkésítik fel a bajban lévő bankokat, közös bankfelügyeletet hoznak létre, illetve megállapodtak egy 120 milliárd eurós növekedési paktumról, felfelé lökték a főbb amerikai tőzsdéket.

A tőzsdék erősödését az sem tudott letörni, hogy a délután folyamán vegyes, ám többnyire borús adatok érkeztek az amerikai gazdaság állapotáról, így például a vártnál alacsonyabb lett a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe és a kisebb mértékben emelkedett a chicagói beszerzési menedzserindex. Ennek köszönhetően a Dow Jones ipari átlaga 2,2, a S&P 500 2,5, a Nasdaq pedig kereken 3 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK