Folytatódott az ázsiai tőzsdék lejtmenete

Gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó néhány térségbeli börze is mínuszban állt, részben az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus eszkalálódása miatt - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. május 8. szerda, 08:18
Fotó: Getty Images

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 1,43 százalék gyengüléssel, 21 589 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,90 százalék mínuszban zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,52 százalékkal, a tajvani pedig 0,58 százalékkal gyengült a keddi záróértékéhez képest.

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde fő mutatója 0,68 százalékos, a hongkongi börze 0,99 százalékos, a szöuli pedig 0,34 százalékos gyengülést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 32 cent, 0,46 százalék emelkedéssel, 70,20 dolláron állt.

Kedd este vörösben állt meg a budapesti tőzsde is.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK