Begyengült a bitcoin

Három és fél heti mélypontra, kilencezer dollár alá gyengült a bitcoin árfolyama péntek kora délután - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. március 9. péntek, 15:48
Fotó: Pixabay

A legismertebb kriptovaluta, a bitcoin pénteken 9312 dolláron indított, 14 óra 30 perc körül 8880,10 dolláron állt, napon belül a mélypontja eddig 8366 dollár volt.

A bitcoin a héten eddig több mint 20 százalékkal gyengült. A bitcoin pénteki gyengülését részben az a bejelentés váltotta ki, hogy az illetékes japán hatóság leállította az FSHO és a Bit Station kriptovaluta-platformok működését. Hivatalos bejelentés szerint a Bit Station egyik vezetője a kliensek pénzét megdézsmálta, magáncélra költötte.

Más kriptovaluták is gyengültek pénteken, a ripple, az ethereum és a litecoin egyaránt mintegy 10 százalékot veszített értékéből az elmúlt 24 órában. (Pénzügyi tudatosság: érkezik a kormány cselekvési terve - ezt már olvasta?)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK