Beletaposott a gázba a forint

November első napján volt utoljára olyan erős a forint, mint most. Alig 328 forintba kerül az euró.
Herman Bernadett, 2019. december 13. péntek, 13:52
Fotó: Napi.hu

Tovább erősödött a forint pénteken. A magyar fizetőeszköz gyakorlatilag november 28. óta folyamatosan izmosodik, akkor 337 forint fölé emelkedett az euró ára. Az utóbbi két hétben viszont szárnyakat kapott a magyar fizetőeszköz, pénteken 328,67 forintra süllyedt az euró ára. A dollárral szemben is erősödött a forint, 294 forintba kerül  az amerikai fizetőeszköz.

Az Equilor szerint tovább erősödhet a magyar deviza. Meghatározó támaszt sikerül teltörni az euró-forint grafikonján, így megnyílt az út a 327,50-es szint elérése előtt - írják elemzésükben. Sőt az úgynevezett relatív erősség indikátor (RSI) alapján hamarosan tesztelheti a jegyzés az augusztusi kitörési szintet, és akár a 200 napos mozgóátlagot is, mely jelenleg 326,41-nél található.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK