Ragyogó a hangulat hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index 1,4 százalékot emelkedett délutánra, a nagypapírok pluszban állnak. Az OTP árfolyama 1,4 százalékos pluszban áll 13260 forinton, a forgalma is magas, 5 milliárd forint fölött jár. A Mol még többet, 2,15 százalékot emelkedett.

A nap nyertesei a kormányközeli cégek részvényei. A Jászai Gellérthez köthető 4iG több mint 4 százalékos pluszban áll, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus pedig reggel óta 7,6 százalékot emelkedett. A felcsúti vállalkozó és családja érdekeltségébe tartozó pakett értéke a tegnapi zárás óta nagyjából 8 milliárd forintot nőtt.

Az egész világon jó a hangulat a piacokon, az amerikai tőzsdék is pluszban nyitottak ma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!