A kedvező nemzetközi hangulat élénkítheti a keresletet a magyar részvénypiacon. Az OTP elérheti a 11 ezer forintos szintet, a Richter pedig a 6800 forintot - tette hozzá. A Magyar Telekom és a Mol árfolyamában ugyanakkor nem vár jelentős elmozdulást - közölte Józsa.

Csütörtökön az európai vezető indexeknél is pozitív kezdésre számítanak a kereskedés előtti adatok alapján. Valamint amiatt is optimisták a szakemberek, mert az Egyesült Államok, valamint Ázsia nagyobb tőzsdei is zöldbe fordultak. Közben viszont az Európai Bizottság is lefelé módosította az idei évre vonatkozó növekedési/visszaesési várakozásait, amelyek miatt szerdán még vörösben zártak az indexek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,68 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 35 932,39 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 4,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol 44 forinttal, 2,41 százalékkal 1866 forintra erősödött, 840,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,18 százalékkal 10 920 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,52 százalékkal 381 forintra gyengült, forgalma 31,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,60 százalékkal 6695 forintra nőtt, forgalmuk 818,7 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!