A forgalom 52,32 milliárd forint volt az előző heti 115,15 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A  héten nem emelt újra kamatot az MNB, a csütörtöki tenderen 6,15 százalékon tartotta az egyhetes betéti kamatszintet a jegybank.

A kommentárban jelezték, hogy célárcsökkentés érkezett az OTP-re. A Morgan Stanley 21 200 forintról 13 600 forintra csökkentette az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlást felülsúlyozásról semleges súlyozásúra rontották - írta heti összefoglalójában az Equilor Befektetési Zrt.

Az OTP szerdai közgyűlésén elfogadták az osztalékjavaslatot, részvényenként 429,46 forintot fog kifizetni a társaság. A közgyűlésen felszólalt Csányi Sándor, a bank vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy a cégcsoport stabilitására nincs érdemi hatással az orosz-ukrán háború, valamint nincs szükség tőkebevonásra az ukrán és az orosz leánybankoknál. Az OTP leállította az orosz állammal és állami vállalatokkal folytatott üzleti tevékenységét.

A Magyar Telekom keddi közgyűlésén a HOLD Alapok 25 milliárd forintos osztalékjavaslatát elvetették, a management 15 milliárd forintos javaslatát elfogadták a részvényesek - idézte fel az Equilor.

A héten 7,76 százalékkal a Mol érte el a legnagyobb erősödést csaknem 11 milliárd forintos forgalom mellett, a papír 3000 forinton fejezte be a kereskedést csütörtökön.

A Richter árfolyama 1,94 százalékkal emelkedett 5,5 milliárd forintos forgalomban, a részvény csütörtökön 7100 forinton zárt.

Az OTP jegyzése 1,52 százalékkal csökkent, 10 700 forinton zárta a hetet, forgalma 33,9 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama a héten 2,64 százalékkal csökkent, a részvény 387 forinton zárt csütörtökön, heti forgalma 978,3 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4138,88 ponton zárt a héten, ami 12,98 ponttal, 0,31 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!