A részvénypiac forgalma a három napos kereskedési héten meghaladta a 33,37 milliárd forintot, míg az előző, szintén három napos héten 41,66 milliárd forint értékben kereskedtek. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a héten.

Rövid hét heves mozgásokban gazdag volt. A nemzetközi piacok rendkívül érzékenyek voltak a geopolitikai kockázatokra, a kedélyeket borzolták még a vállalati jelentések, továbbá a Brexit és az olasz költségvetés körüli kérdések az európai tőzsdéken kavartak viharokat - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek.

Szerdán piacnyitás előtt tette közzé a Mol a harmadik negyedéves gyorsjelentését. A Mol-csoport 708 millió dollár tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei harmadik negyedévben, 23 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és ez az utóbbi három év legjobb negyedéves eredménye volt. Az elemző szerint a várakozásokat meghaladó számok újabb lökést adhatnak a Mol részvények emelkedésének.

Az OTP árfolyama a héten 3,26 százalékkal nőtt, szerdán 10 300 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 17,65 milliárd forintot.

A Mol részvények 5,33 százalékkal emelkedtek, 3006 forinton fejezték be a hetet, forgalmuk 9,4 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama 3,09 százalékkal erősödött, szerdán 5330 forinton zárt, heti forgalma 3,84 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,39 százalékkal csökkent a héten, szerdai záróértéke 391 forint volt, heti forgalma meghaladta a 605 millió forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3670,98 ponton zárt szerdán, az előző héthez képest 51,28 ponttal, 1,42 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!