Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT viszonylag jól teljesített, a nyugati részvénypiacok indexei általában nagyobb mínuszokkal zártak.

A kereskedés jól kezdődött, de a záráshoz közeledve egyre inkább a kivárás határozta meg a tőzsdei hangulatot, a befektetők a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülésére összpontosítanak

– tette hozzá Sághy Balázs.

Csak a mesterséges intelligencia miatt nem esik a tőzsde

Ami az ezredfordulón az internet volt a tőzsdei befektetőknek, az most a jelek szerint a mesterséges intelligencia lett. Mini lufi fújódik az ezzel foglalkozó cégek piacán, s kiderült, ezek nélkül a világ vezető tőzsdéje emelkedés helyett eshetett volna. A héten persze nem ez lesz a legfontosabb téma, hanem az adósságplafon és az infláció. Bővebben >>>

A Mol 20 forinttal, 0,72 százalékkal 2802 forintra erősödött, 800,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,06 százalékkal 11 180 forintra csökkent, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 426,50 forintra nőtt, forgalma 165,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,68 százalékkal 8150 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3334,27 ponton zárt hétfőn, ez 13,45 pontos, 0,40 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Rettegve készül a pénzvilág a szupercsődre

Miközben az amerikai kormány 31,4 billió dolláros adósságplafonjának emeléséről szóló tárgyalásokban a felek egyelőre nem rántják el a kormányt, a befektetési bankok, alapkezelők és a pénzügyi szektor szereplői egyre inkább kezdenek felkészülni az elképzelhetetlenre, mégpedig arra, hogy az Egyesült Államok kormánya nem törleszti adósságát. Bővebben >>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!