Nagy váltás jön a BÉT-en

November 29-én rövidített kereskedési nap lesz a Budapesti Értéktőzsdén, illetve ezen a napon a tőzsde vezérigazgatója elrendelte a kereskedési szakaszok időzítésének módosítását, valamint valamennyi nyitott ajánlat törlését. A BÉT ugyanis kereskedési rendszert cserél.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 20. szerda, 20:15
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója a tőzsdei kereskedési rendszer verzióváltása miatt elrendelte a 2019. november 29-i tőzsdenapon a kereskedési szakaszok időzítésének módosítását, illetve valamennyi nyitott ajánlat törlését - írja a Portfolio.hu.

Nyitott ajánlatok törlése a Xetra Azonnali piacon, BÉTa piacon és Xtend piacon a következőket fogja jelenteni:

  • a nyitott ajánlatoknak a Xetra Azonnali piacon, BÉTa piacon és Xtend piacon való törléséhez a tőzsde a tőzsdetagok kereskedési jogát a kereskedés lezárását követően technikailag felfüggesztett státuszra állítja,
  • illetve a kereskedett termékeket technikailag szünetelteti.
  • Ezek a beállítások technikai jellegűek, a kereskedési rendszer Xetra-T7 verzióra való átállásával, azaz 2019. december 2. napjával megszűnnek.

A fentiek mellett a Budapesti Értéktőzsde Zrt. azonnali kereskedését kiszolgáló Xetra Classic kereskedési rendszert 2019. december 2-ától a Xetra-T7 kereskedési rendszerre frissítik. A Xetra-T7 kereskedési rendszer működésében és számos funkciójában olyan jelentős különbségek vannak a jelenlegi Xetra rendszerhez képest, mely az ajánlatok migrációját nem teszi lehetővé. A zökkenőmentes átállás érdekében a 2019. november 29-i tőzsdenap kereskedési idejének rövidítése is szükségessé vált a BÉT vezetése szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK