Februárban a napi átlagforgalom 15 milliárd forintra nőtt a januári 11,5 milliárd, illetve a tavaly februári 9,7 milliárd forintról.

A BÉT közleménye szerint a világ részvénypiacainak hangulatát februárban döntően a koronavírus globális terjedése határozta meg, a fejlett piacok egyetlen kereskedési hónap alatt 9-11 százalékot zuhantak. A magyar tőzsdeindex nemzetközi összehasonlításban felülteljesítő volt, 43 072 pontról csak 40 230 pontig esett.

A vezető hazai részvények közül a forgalom felét adó OTP, valamint a Richter tartotta magát a legjobban. Az előző hónaphoz képest az OTP ára 5,9 százalékkal 13 290 forintig esett, a Richter-részvények 5 százalékkal 6215 forintig gyengültek. A Mol árfolyama 8,4 százalékkal 2364 forintra, a Magyar Telekomé 12,3 százalékkal 398 forintra esett februárban.

A közlemény szerint nem ez volt a kisebb forgalmú papírok legjobb hónapja sem, szinte minden részvény árfolyama gyengült. Az Est Media, az Ott-One és a Kulcs-Soft voltak a leginkább gyengélkedő papírok, amelyek két számjegyű árfolyamgyengülést szenvedtek el.

A befektetési szolgáltatók forgalmi versenye februárban is a megszokott sorrend szerint alakult, a Wood & Company 172 milliárd forintos duplikált forgalommal vezette a listát, majd 163,8 milliárd forinttal az Erste és 128,2 milliárd forinttal a Concorde következett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!