A Molnak nem megy

Emelkedéssel indította a BÉT a hétfői kereskedést, a vezető részvények közül egyedül a Mol gyengélkedett délelőtt.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 27. hétfő, 10:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX hétfő délelőtt 0,6 százalékos emelkedéssel 40 259 pontnál állt.

A vezető részvények közül egyedül a Mol mozgott a pénteki zárószintje alatt: az olajipari papír 0,1 százalékos gyengülést követően 3206 forintot ért.

Az OTP 1 százalékot emelkedett, részvényei 12 080 forintot értek.

A Richter 1,2 százalékkal drágult, a papírok 5050 forinton forogtak.

A Magyar Telekom 1,5 százalékos erősödést követően 416 forinton állt.

Kedden súlyozzák át a fejlődő piaci indexet, az MSCI indexet, amely leginkább a Mol és az OTP délutáni kereskedését befolyásolhatja, előbbihez vevők, utóbbihoz pedig eladók érkezhetnek - mondta az MTI-nek Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

Nagy-Britanniában bank szünnap, az Amerikai Egyesült Államokban pedig nemzeti ünnep miatt nem nyitnak ki a tőzsdék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK