A BUX hétfőn eséssel indította a napot és délelőtt is 0,5 százalékkal a pénteki zárószintje alatt mozgott, 31 954 pontnál. A vezető részvények közül egyedü a Richter tudott visszakapaszkodni a nyereséges zónába és dél körül 0,3 százalékos drágulást követően 6500 forintnál járt a részvényárfolyam.

A Magyar Telekom a péneki szintjén stagnált 489 forintnál, míg a Mol 0,5 százalékkal 20 335, az OTP pedig 1,1 százalékos gyengülést követően 8186 forintra esett.

Európában sincs sokkal jobb hangulat, a vezető indexek esnek a nyersanyagárak csökkenése, illetve amiatt, hogy kezdenek aggódni a befektetők az úgynevezett Trump-rally kifulladása miatt.

Az FTSE-100 dél előtt néhány perccel 0,6, a DAX 0,7, a CAC-40 0,3 százalékkal esett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal gyengült, a periféria indexei közül pedig a madridi IBEX-35 0,4, a milánói FTSE MIB 0,7 százalékkal teljesített gyengébben a pénteki kereskedésnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!