Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 1,37 százalékkal, 481,79 pontra süllyedt.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,02 százalékkal, 21 374,83 pontra, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 1,05 százalékkal, 5602,00 pontra, a dél-koreai Kospi pedig 1,25 százalékkal, 2069,38 pontra esett - írja az MTI. (Iránykeresés volt csütörtökön az USA-ban.)

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 1,53 százalékkal, 2593,74 pontra, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 2,28 százalékkal, 7629,65 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 1,67 százalékkal, 3165,91 pontra csökkent. Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 1,84 százalékos mínuszban, 26 037 ponton zárt.

Tokióban a határidős és opciós ügyletek zárása húzta lefelé az irányadó indexet, és a Nikkei kosarát alkotó vállalatok közül különösen sokat,4,6 százalékot esett a SoftBank árfolyama, a Fanucé 3,2 százalékkal, a Tokyo Electroné pedig 5,5 százalékkal. A vártnál rosszabb kínai adatok és a japán jegybank negyedéves jelentésének (Tankan) egyes, csalódást keltő mutatói mellett rontották a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek, amelyek olyan ciklikus részvényeket húztak lefelé, mint a technológiai cégek és a gépgyártók.

A kínai tőzsdéken is az eladók domináltak, mert a befektetők aggódnak amiatt, hogy gyengült a hazai fogyasztók vásárlási hajlandósága, lassult az ipari termelés növekedése és az Egyesült Államokkal való kereskedelmi feszültségek kitartanak. Ugyanakkor a kínai gazdaság továbbra is jó úton halad afelé, hogy elérje a pekingi vezetés által az idei évre kitűzött 6,5 százalékos növekedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!