A londoni tőzsde FTSE100 indexe 0,85 százalékkal, a frankfurti DAX-30 mutató 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,43 százalékkal erősödött a pénteki záróértékéhez képest.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 1,05 százalék emelkedéssel, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,82 százalék erősödéssel zárt.

QP | Quality Placement

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 8 cent (0,10 százalék) erősödéssel, 76,54 dolláron állt - írta az MTI.

Európai tőzsdezáráskor New Yorkban a DJIA indexe 0,15 százalék, a Nasdaq 0,24 százalék, az S&P500 mutatója pedig 0,21 százalék erősödést jelzett.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!