Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan Chase & Co. kriptós vezetőelemzője a fair érték szintjét 38 000 dollár körüli értékre becsüli, arra alapozva, hogy a bitcoin nagyjából négyszer olyan volatilis, mint az arany - írták a JPMorgannél a kedden közzétett jegyzetükben a Bloomberg.

Becslésük szerint egy olyan forgatókönyv esetén, amelyben a volatilitási különbség háromszorosára csökken, a fair érték 50 000 dollárra emelkedik. A bitcoinnal délelőtt 11:20-kor 43 400 dollár körül kereskedtek Hongkongban. Tehát nagyjából 10-12 százalékkal van most túlárazva a kripto, ha a bank értékelését elfogadjuk.

"A bitcoin legnagyobb kihívása a jövőben a volatilitása és a boom és bust ciklusok, amelyek akadályozzák a további intézményi elfogadást" - írták a stratégák. Ezzel arra céloztak, hogy az árfolyam gyakran lő ki, majd esik vissza nagyon gyorsan. 

Panigirtzoglou hosszú távú várakozása szerint a bitcoin számára elérhető egy olyan szint, amely a teljes piaci értékét a befektetési céllal magántulajdonban tartott aranyéval teszi egyenértékűvé. Ezt 150 000 dolláros árfolyamra teszi az egy évvel ezelőtti 146 000 dollár után.

A stratégák szerint a januári árkorrekció kevésbé tűnik kapitulációnak, mint a tavaly májusi, amikor a bitcoin akár 50 százalékos zuhanásokat is produkált.

A volatilitás miatt a legtöbb befektető még pesszimista a bitcoint illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!