A bitcoin árfolyama a Coin Metrics szerint szerdán egészen 29 026,66 dollárig esett, ami a leggyengébb pont 2020 decembere óta. A másik népszerű kriptó, az ether kezdetben 8 százalékot esett, mielőtt csökkentette volna veszteségeit. Délután 4-kor kevesebb mint 1 százalékos mínusszal 2331,69 dolláron állt – összesítette a napi mozgást a CNBC.

A kriptovaluták a tőzsdei határidős ügyletekkel együtt csökkentek, miután a Munkaügyi Statisztikai Hivatal jelentése szerint áprilisban a fogyasztói árak 8,3 százalékkal ugrottak az Egyesült Államokban, ami valamivel meghaladta a Dow Jones által megkérdezett közgazdászok várakozásánál.

Ez megijesztette a befektetőket, ami a kockázatos eszközökből, köztük a kriptókból való kiszálláshoz vezetett. A kriptovaluták továbbra is erősen korrelálnak az S&P 500 és újabban a Nasdaq Composite indexszel. Mindkét részvényindex szerdán csökkenéssel nyitott.

Ezen a héten ez a második alkalom, hogy a bitcoin a 29000 dolláros tartományba esett. Elemzők a 30 000 dollárt kulcsfontosságú szintnek nevezték a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz számára, és azt mondták, hogy még tovább eshet, ha nem tudja ott tartani magát.

A múlt héten ilyenkor a bitcoin megérintette a 40 000 dolláros friss csúcsot, de másnap gyorsan visszafordult, és azóta folyamatosan új mélypontokat ér el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!