Budapest még kivárt - szerdán jöhet a fontos döntés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,77 pontos, 0,08 százalékos emelkedéssel, 30 613,15 ponton zárt hétfőn.
MTI-Eco, 2016. december 12. hétfő, 18:00
Fotó: Reuters

A Mol 50 forinttal, 0,26 százalékkal 19 125 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 24 forinttal, 0,30 százalékkal 8123 forintra erősödött, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 489 forintra nőtt, forgalma 228,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,17 százalékkal 5978 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: a BÉT követte a nemzetközi tőzsdék mozgását. A BUX-index értéke szinte megegyezik a részvényindex pénteki értékével.

Lényegi elmozdulás egyik vezető részvénynél sem volt, fontos makroadatok nem érkeztek. Az elemző szerint a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatemelésére várnak.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 csatornán kifejtette: a nemzetközi részvénypiacokon és a magyar tőzsdén sem volt nagy az aktivitás a hétfői kereskedési napon, a BÉT forgalma még a 6 milliárd forintot sem érte el.

Az elemző szerint a Fed szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek a befektetők, akiknek a többsége kamatemelést vár, vélhetően 0,75 százalékra emeli a bank az irányadó rátát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK