Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy stabil, enyhe emelkedés várható a magyar piacon.  Hozzátette, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai döntése csalódást keltett a befektetőkben, ugyanis a piaci szereplők a szerdán bejelentett irányadó dollárkamat csökkentésnél nagyobb mértékű kamatvágásra számítottak.

Az elemző ugyanakkor megjegyezte, hogy a BÉT vezető részvényei közül a Molt és a Richtert kevésbé érinti a Fed döntésének nemzetközi hatása.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint kissé negatív hangulatban indulhat a kereskedés a BÉT-en a Fed-döntés miatt.

Az elemző szerint a magyar piac vezető részvényei közül egyedül a Richternek pozitív a technikai képe, a gyógyszergyártó árfolyama az 5300 forintos ellenállási szint felé igyekezhet. Az OTP-nél 12 100-12 200 forint között húzódik a következő fontosabb támasz, az elemző úgy véli, hogy egyelőre nem látszanak fordulatra utaló jelzések, folytatódhat az árfolyam csökkenése a csütörtöki kereskedésben. A Mol árfolyama a 3000 forintos támaszon zárt, letörése esetén 2950 forintig eshet vissza a részvények árfolyama rövid időn belül. A Magyar Telekom jegyzése jelentős csökkenést mutatott a szerdai kereskedésben, 425 forintnál található rendkívül fontos támasz.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,18 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 40 767,60 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,5 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 4 forinttal, 0,13 százalékkal 3000 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,81 százalékkal 12 300 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 7,50 forinttal, 1,72 százalékkal 427,50 forintra gyengült, forgalma 703,9 millió forint volt. A Richter-papírok 25 forinttal, 0,48 százalékkal 5185 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!