A szeptember végével záródott három hónapban a Caterpillar adózott eredménye éves összevetésben 55 százalékkal, 668 millió dollárra, részvényenként 1,22 dollárra zuhant az egy évvel korábbi 1,49 milliárd dollárról, részvényarányosan 2,66 dollárról. Szakértők még ennél is rosszabb adatra, részvényenként 1,17 dollárra számítottak.

A cég negyedéves bevétele 23 százalékkal 9,88 milliárd dollárra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 12,76 milliárd dollárról. Szakértők kisebb bevételt, 9,73 milliárd dollárt vártak.

A két legnagyobb alágazat negyedéves bevétele csökkent, az energetikai és szállítási alágazaté 24 százalékkal, 4,161 milliárd dollárra, az építőipari alágazaté pedig 23 százalékkal, 4,056 milliárd dollárra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!