Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A teljes vezetőség lecserélése mellett az alaptőke leszállítása is szóba kerülhet a CIG Pannónia augusztus 14-re összehívott közgyűlésén. Móricz Gábor, mint a társaság egyik részvényese terjesztette be azt a javaslatot, amely a társaság alaptőkéjének a saját tőke más elemének, az eredménytartaléknak a növelése céljából a harmadára csökkentse.

A CIG jelenlegi törzstőkéjét a terv szerint 9 442 826 000 forintról 3 116 132 580 forintra csökkentenék oly módon, hogy a 100 forint névértékű részvények névértéke 33 forintra változik.

A közgyűlés izgalmasnak ígérkezik, távozhat ugyanis a cég vezetőségéből Bayer József és csapata, miután a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus nemrég az okból hívta össze a részvényeseket, hogy lecserélje az igazgatóság, a felügyelőbizottság és az audit bizottság tagjait.

A piac kedvezően fogadta a hírt, a CIG Pannónia árfolyama azóta sokat emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!